Veikkausliigan yleisömäärät, syyskuu 2015

Veikkausliiga-kausi 2015 on yllätyksellisin pitkään aikaan. Lähes kaikki on auki vielä niin mestaruus- kuin putoamistaistelussa. Ja kun otteluissa on panosta, myös yleisö löytää paikan päälle. Syyskuun yleisömäärät olivat todella komeat.

Päivitys (klikkaa linkkiä): Veikkausliiga-kauden 2015 lopulliset yleisömäärät

HJK on tuttuun tapaan yleisökeskiarvojen kärjessä syyskuun ottelujen jälkeen. Myös Ilves ja HIFK ovat tutuilla sijoillaan listan toisena ja kolmantena. Koko kärkikolmikko on pysynyt samana käytännössä koko kauden ajan, vain kolmikon sisäinen järjestys on vaihdellut.

Veikkausliiga yleisökeskiarvot 30.9.2015

Tutut seurat ovat myös listan häntäpäässä. Tällä hetkellä kolmella seuralla kauden yleisökeskiarvo jää alle kahden tuhannen, kun viime vuonna näitä seuroja oli peräti kuusi, eli puolet Veikkausliiga-seuroista. Parannusta on tapahtunut.

Vieraskentillä kiinnostavimmat seurat löytyvät Helsingistä. Niin HJK:n kuin HIFK:n vieraskeskiarvoja nostaa komeasti yleisöä vetäneet Stadin derbyt, mutta ilman derbyvaikutustakin HJK:n vieraskeskiarvo on 3 497 ja HIFK:n 2 470.

Veikkausliiga yleisökeskiarvot vieraissa 30.9.2015

Perinteisesti yleisökeskiarvo lähtee laskusuuntaan syksyn tullen. Mutta ei tällä kaudella! Käyrä on jatkanut nousuaan, ja jo nyt Veikkausliigassa on jo nyt käynyt kokonaisuudessaan enemmän katsojia kuin koko viime kautena.

Veikkausliiga yleisökeskiarvon kehitys 2011-2015 30.9.2015

Tällä kaudella yleisöä on ollut Veikkausliiga-katsomoissa 447 114 katsojaa, kun viime kauden päätteeksi yleisöä oli 405 037 katsojaa. Kokonaisyleisömäärässä on kasvua siis jo nyt yli 10 %, vaikka kautta on vielä 22 ottelua jäljellä.

Syyskuun katsojakeskiarvo edelliseltä neljältä kaudelta on 1 859, kun tänä vuonna syyskuun yleisökeskiarvo oli 2 665. Syyskuussa on nähty hienoja yleisömääriä usealla paikkakunnalla. Yli 3 000 katsojan lukemiin päästiin niin Helsingissä (HJK), Rovaniemellä, Seinäjoella, Tampereella, Kotkassa kuin Lahdessakin.

Veikkausliiga yleisökeskiarvot kuukausittain 2011-2014 vs 2015 syyskuu

Tällä kaudella kuukausittainen yleisökeskiarvo on ollut aiempien kausien keskiarvoa korkeampi joka kuussa. Toivotaan, että sama suuntaus jatkuu vielä lokakuussa.

4 thoughts on “Veikkausliigan yleisömäärät, syyskuu 2015

  1. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan yleisömäärät kasvussa | Kuntopuntari

  2. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan yleisömäärät, kesäkuu 2015 | Kuntopuntari

  3. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan ja Ykkösen yleisömäärät, heinäkuu 2015 | Kuntopuntari

  4. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan yleisömäärät, elokuu 2015 | Kuntopuntari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s