Veikkausliigan lopulliset yleisömäärät kaudella 2015

Veikkausliigan yleisömäärät jatkoivat kasvuaan kauden 2015 loppuun asti. Lopulliseksi yleisökeskiarvoksi tuli 2 574 ja kasvua kaudesta 2014 peräti 25,8 %. Yhteensä katsomoissa kävi kauden aikana yli 500 000 katsojaa.

Veikkausliiga-kauden 2015 kokonaisyleisömäärä oli 509 707 katsojaa, joka on 104 670 katsojaa enemmän kuin viime kaudella. Kasvuprosentiksi tuleekin huimat 25,8 %. Kauden yleisökeskiarvo 2 574 on paras sitten kauden 2008, jolloin Veikkausliigaa kävi katsomassa keskimäärin 2 631 katsojaa. Katsojia kävi ottelua kohden keskimäärin 529 enemmän kuin kaudella 2014.

Eniten yleisöä keräsi HJK, jonka yleisökeskiarvo oli 5 281. Viimeksi HJK:lla oli kovempi yleisökeskiarvo kaudella 2006, jolloin HJK:n otteluissa oli keskimäärin 5 580 katsojaa. Seuraavaksi korkeimmat yleisömäärät oli nousijaseuroilla Ilveksellä ja HIFK:lla.

Veikkausliiga yleisökeskiarvot 2510

Veikkausliigan 12 seurasta vain kahden, FF Jaron ja IFK Mariehamnin, yleisökeskiarvo jäi alle kahden tuhannen. Viime kaudella näitä seuroja oli kuusi.

Yhdeksän liigaseuraa kasvatti yleisökeskiarvoaan kaudesta 2014, kahdeksalla kasvu oli vähintään kaksinumeroista. IFK Mariehamnin yleisökeskiarvo kasvoi viime kaudesta yhdellä katsojalla, plusmerkkistä kasvua yhtä kaikki. Suhteellisesti eniten kasvua oli HIFK:lla, joka pelasi viime kaudella Ykkösessä alle 1 000 katsojan keskiarvolla, nyt katsojakeskiarvo hypähti yli kolmeen tuhanteen. RoPS:n yleisökeskiarvon kasvu oli toiseksi kovinta, mihin vaikutti joukkueen hyvä menestys ja Rovaniemen keskuskentän uuden pääkatsomon valmistuminen.

Veikkausliiga yleisökeskiarvojen kasvu 2014-2015

Kolmella seuralla yleisökeskiarvot puolestaan laskivat, FC Lahdella peräti viidenneksellä. VPS:n ja Jaron keskiarvojen lasku oli pienempää.

Vieraskentällä kiinnostavimmat vastustajat olivat helsinkiläiskaksikko HJK ja HIFK. Myös Jaro ja IFK Mariehamn kiinnostivat, vaikka niiden kotiottelut vetivät vähiten yleisöä.

Veikkausliiga yleisökeskiarvot vieraissa 2015

Veikkausliiga-kausi 2015 oli yleisömääräkehitykseltään poikkeuksellinen. Kun panosta oli niin mestaruus- kuin putoamiskamppailussa viimeiseen ottelukierrokseen asti, jatkoivat yleisömäärät kasvuaan aina kauden loppuun. Aiempina kausina trendi on ollut, että syksyn ja sateiden saapuessa yleisömäärät lähtevät laskusuuntaan, mutta tällä kaudella kasvu oli kovaa vielä lokakuussa.

Veikkausliiga yleisökeskiarvon kehitys 2011-2015

Aiempaan neljään kauteen verrattuna yleisömäärät olivat korkeammalla tasolla alkukierroksia lukuun ottamatta koko kauden 2015. Kauden edetessä ero aiempiin vuosiin jatkoi kasvuaan, ja lokakuussa ero repsahti yhä suuremmaksi.

Tuntuu uskomattomalta, mutta lokakuu oli yleisökeskiarvoltaan toiseksi paras kuukausi heinäkuun jälkeen. Kausien 2011–2014 keskiarvoon verrattuna lokakuussa 2015 kävi keskimäärin lähes tuhat katsojaa enemmän ottelua kohden.

Veikkausliiga yleisökeskiarvot kuukausittain 2011-2014 vs 2015

Kauden 2015 jokaisena kuukautena kävi enemmän yleisöä kuin aiempina neljänä kautena keskimäärin.

Alla vielä Veikkausliiga-seurojen yleisömäärätilastot kokonaisyleisömäärineen, mediaaneineen ja keskihajontoineen.

Veikkausliiga yleisömäärät 2015

Variaatiokerroin kertoo yleisömäärien suhteellisesta hajonnasta. Mitä pienempi variaatiokerroin, sitä tasaisemmat yleisömäärät ovat kauden mittaan olleet. IFK Mariehamnin yleisömäärät olivat paitsi Veikkausliigan matalimmat myös tasaisimmat. HIFK:n yleisömäärät taas heittelivät suhteessa eniten. Tämä johtuu kotiderbystä HJK:ta vastaan. Ilman paikallismatsia HIFK:n yleisömäärät olisivat olleet liigan tasaisimmat.

6 thoughts on “Veikkausliigan lopulliset yleisömäärät kaudella 2015

  1. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan yleisömäärät, syyskuu 2015 | Kuntopuntari

  2. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan yleisömäärät, elokuu 2015 | Kuntopuntari

  3. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan ja Ykkösen yleisömäärät, heinäkuu 2015 | Kuntopuntari

  4. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan yleisömäärät kasvussa | Kuntopuntari

  5. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan yleisömäärät, kesäkuu 2015 | Kuntopuntari

  6. Päivitysilmoitus: Veikkausliiga 2015 – joukkueiden tuloksia ja katsojamäärien ennustamista | R-ohjelmointi.org

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s