Polvi päätti Parikan liigauran

Jarno Parikan Veikkausliiga-ura sai polvivaivojen myötä päätöksen. Herää väkisin ajatus, että nyt jäi hyökkääjän pelaajaura turhan lyhyeksi. Parikan ura kärsi kovan kilpailutilanteen luomasta peliminuuttien vähyydestä sekä polvivaivoista, mikä johti lopulta siihen, että paras potentiaali jäi ulosmittaamatta.

Jarno Parikan liigaura sai alkunsa kaudella 2006. Ensimmäisellä kaudellaan Parikka pääsi kentälle 14 kertaa, mutta täydet ysikymppiset jäivät kuitenkin vähiin. Ensimmäistä kautta pilasi heinäkuun lopussa tullut polvivamma, joka piti Parikan sivussa kentiltä reilut kaksi kuukautta. Parikka teki debyyttikaudellaan yhden liigamaalin.

Seuraavana kolmena kautena Parikka sai nauttia säännöllisestä peliajasta ilman loukkaantumisia, mutta sisäisen kilpailun takia minuutit ottelua kohden olivat kuitenkin suhteellisen pieniä. Kausi 2008 oli tehojen puolesta Parikan uran kausista paras, kun hän iski kauden aikana yhdeksän maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä.

Parikka_minuutit_Veikkausliiga

Kaudella 2010 peliminuutit alkoivat käydä vielä vähäisemmiksi. HJK:n kärjessä Juho Mäkelä dominoi Veikkausliigan maalipörssiä Klubin voittaessa mestaruuden. Parikan osaksi jäi entistä pienempi rooli, kun paikoista HJK:n hyökkäyksessä kilpaili Mäkelän lisäksi Dawda Bah’n, Akseli Pelvaksen, Erfan Zenelin, Danny Hoesenin ja Teemu Pukin kaltaisia nimiä.

Keskiarvoltaan kausi 2010 oli kuitenkin Parikan uran tehokkain pelattuja 90 minuuttia kohden, kun mukaan lasketaan maalit (ei rangaistuspotkumaaleja) sekä syötöt ja toiseksi tehokkain, kun lasketaan vain tehdyt (ei rp) maalit. Parikan kaudet 2008 ja 2010 HJK:ssa olivat tehojen puolesta varsin komeat suhteutettuna pelattuihin minuutteihin.

Parikka_erpm90_Veikkausliiga.PNG

Kun kausi 2011 meni myös suurelta osin penkillä istumiseksi, oli Parikan aika hakea uusia haasteita. Niitä löytyi kaudelle 2012 Olli Huttusen Vaasan Palloseurasta. Ensimmäinen kausi ei sujunut ilman loukkaantumisia, mutta Parikka sai kuitenkin kaipaamansa ison roolin ja pelasi enemmän otteluita kuin kertaakaan uransa aikana.

Kausi 2013 päättyi Parikan osalta ennenaikaisesti jo heinäkuussa polvivammaan juuri, kun hän oli peliminuuttien ja tehojenkin puolesta pääsemässä hyvään vauhtiin. Kauden saldona mukavat kahdeksan maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Parikan viimeiseksi jäänyt kausi 2014 oli jälleen rikkonainen. Uransa viimeisen liigaottelun hän pelasi 3.8. Vaasan Palloseuran paidassa FC Lahtea vastaan. Viimeisen liigamaalinsa Parikka puski FC Honkaa vastaan 26.5.2014 (kohdasta 1:50 eteenpäin).

Kausi 2015 meni kokonaan polvea kuntouttaessa. Joulukuussa 2015 moni yllättyi HJK:n ilmoitettua tehneensä sopimuksen Parikan kanssa. Paluu Helsinkiin jäi tyngäksi, kun HJK tiedotti Parikan pelaajauran päättyneen.

Parikka voitti urallaan kolme Suomen mestaruutta HJK:n riveissä. Veikkausliiga-otteluja kertyi 173 (19,2 ottelua/kausi, 52 minuuttia/ottelu) ja liigamaaleja 35. Komeita lukuja yhtä kaikki, mutta Parikan potentiaalilla olisi toivonut miehen uran etenevän hieman eri tavalla. Joka tapauksessa, hattu päästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s