Kalle Multasen kausi?

FC Lahti hankki 61 maalia kolmella viime kaudella Ykkösessä Hakan ja Ilveksen paidoissa paukuttaneen Kalle Multasen täksi kaudeksi. Multanen on tehnyt tuhoisaa jälkeä niin Ykkösessä kuin Kakkosessakin, nähtäväksi jää, miten hän osuu Veikkausliigassa viiden vuoden tauon jälkeen.

Kalle Multanen pelasi Veikkausliigassa viimeksi kaudella 2011 Valkeakosken Hakassa. Multanen oli pelannut liigaa myös kolmena edelliskautena ilman suurempia otsikoita.

Kaudella 2011 Multanen pelasi lainasopimuksilla Ykköstä Porin Palloilijoissa ja Kakkosta Lohjan Pallossa, kun peliminuutit Veikkausliigassa alkoivat jäädä vähiin. Lohjalla Multanen aloitti huikean maalintekoputken, joka on jatkunut aina kauteen 2015 asti.

Multanen_2008-2015_taulukko

LoPassa Multanen iski viidessä pelaamassaan ottelussa kaksitoista maalia, mikä tekee peräti 2,66 maalia pelattua 90 minuuttia kohden. Lyhyt lainapesti ei jäänyt yksittäiseksi huippuhetkeksi Multasen maalintekouralla, vaan tahti jatkui todella kovana myös seuraavalla kaudella Kakkosessa Ilveksessä. Tamperelaisseura jyräsi lohkovoittoon tehden kauden aikana 84 maalia ja häviten vain yhden ottelun. Multasen saldoksi 26 ottelussa tuli yhtä monta maalia (1,28 m/90).

Kaudella 2013 sarjaporrasta ylempänä Ykkösessä Multasen tehot hiipuivat edelliskaudesta, mutta ne olivat edelleen varsin hyvällä tasolla. Kaudeksi 2014 Multanen palasi Hakan paitaan. Tuloksena oli henkilökohtainen menestyskausi, kun hän teki 27 pelaamassaan Ykkösen ottelussa 30 maalia (1,19 m/90), joka oli yli puolet Hakan 55 maalista. Joukkueen kausi ei mennyt aivan nappiin Hakan jäädessä sarjan viidenneksi. Multasen maalitahti ei pysynyt ihan yhtä kovana kaudella 2015, mutta hän teki edelleen komeat 19 maalia.

Viiden viime kauden aikana Multanen on tehnyt 128 pelaamassaan sarjaottelussa tasan sata maalia. Syystäkin on ihmetelty, miksei tällaisella tahdilla maaleja nakuttava hyökkääjä pelaa Veikkausliigassa. Multasen onneksi FC Lahti hommasi miehen takaisin maan korkeimmalle sarjatasolle.

Käsityksen Multasen viime kausien tehoista saa, kun katsotaan viime Veikkausliiga-kausien maalikuninkaita. Tämän vuosikymmenen maalikuninkaat ovat tehneet 0,45–0,85 maalia pelattua 90 minuuttia kohden. Tehokkaimmat maalikuninkaat ovat olleet Juho Mäkelä kaudella 2010 (0,85 m/90), Tim Väyrynen kaudella 2013 (0,83 m/90) ja Timo Furuholm kaudella 2011 (0,76 m/90). Kalle Multasen kolmen viime kauden keskiarvo Ykkösessä on 0,83 maalia pelattua 90 minuuttia kohden.

Multanen_2009-2015

Kaikkiaan Kakkosen tasolla Multanen on tehnyt 1,53 maalia pelattua 90 minuuttia kohden, Ykkösessä 0,73 ja Veikkausliigassa 0,25. Mielenkiinnolla jäämme katsomaan saako Multanen pidettyä alempien sarjaportaiden tehotasot, kun uusi näytön paikka nyt avautui Veikkausliigassa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s