Veikkausliigan yleisömäärät 2016

Veikkausliigan otteluissa kävi kaudella 2016 keskimäärin 2 551 katsojaa. Lukema on ottelua kohden 23 katsojaa pienempi kuin kaudella 2015. Yhteensä Veikkausliiga-katsomoissa kävi kauden aikana 505 123 katsojaa, joka on 0,9 % pienempi määrä kuin kaudella 2015.

Veikkausliigan korkein yleisökeskiarvo oli HJK:lla, jonka otteluissa kävi keskimäärin 5 101 katsojaa. Toiseksi eniten yleisöä oli HIFK:n kotiotteluissa ja kolmanneksi eniten Ilveksellä. Kärkikolmikko on sama kuin viime kaudella, nyt HIFK ja Ilves tosin vaihtoivat paikkoja.

veikkausliiga_yleiso%cc%88keskiarvot_2016Matalin yleisökeskiarvo oli sarjasta pudonneella PK-35 Vantaalla ja toiseksi matalin mestaruuden voittaneella IFK Mariehamnilla.

PK-35 oli seuroista kuitenkin se, joka onnistui kasvattamaan yleisökeskiarvoaan eniten edelliseen kauteen verrattuna, kun se tuplasi yleisökeskiarvonsa. Toki lähtökohta oli muita selvästi matalampi, vantaalaisten kauden 2015 yleisökeskiarvo Ykkösessä oli vain 605 katsojaa.

veikkausliiga_2016_vs_2015Toiseksi eniten yleisökeskiarvoaan nosti toinen nousijaseura PS Kemi. Yhteensä seitsemän seuraa onnistui nostamaan yleisökeskiarvoaan viime kaudesta. Viidellä seuralla keskiarvo pieneni, eniten RoPS:lla. Veikkausliigan yleisökeskiarvo putosi 0,9 %, joka tarkoittaa 23 katsojaa pienempää ottelukohtaista yleisökeskiarvoa kuin viime kaudella.

Yleisökeskiarvo pysyi lähes koko kauden ajan viime kauden tason alapuolella. Loppukauden aikana näytti siltä, että viime kauden lukemista jäädään suhteellisen selvästikin, mutta kärkipään loppuun asti jännittävä sarjatilanne nosti keskiarvon viime kauden tuntumaan.

veikkausliiga_keskiarvon_kehitys_2011-2016Kuukausittaiset yleisökeskiarvot olivat joka kuukausi korkeammat kuin edellisen viiden kauden keskiarvot. Ilahduttavaa oli myös se, että keskiarvo oli joka kuukausi korkeampi kuin edellinen. Perinteisesti Veikkausliigassa on käynyt eniten yleisöä kesäkuukausina, nyt eniten yleisöä oli syksyllä.

veikkausliiga_yleiso%cc%88keskiarvot_kuukausittain_2016Kun olosuhteet ovat kunnossa ja panosta on riittävästi, löytää yleisö tiensä Veikkausliiga-stadioneille, oli sää mikä tahansa. Lokakuun yleisökeskiarvo oli peräti 900 katsojaa korkeampi kuin viiden viime kauden keskiarvo.

Tässä vielä joukkueiden yleisökeskiarvot, mediaanit, suurimmat ja pienimmät yleisömäärät sekä kokonaisyleisömäärät.

 

Huom! Kaikki tilastot päivitetty 25.10., kun IFK Mariehamn ilmoitti, että tarkistuslaskennan myötä viimeisen kierroksen ottelu Ilvestä vastaan keräsi 4 535 katsojaa eikä 4 335, kuten alun perin ilmoitettiin.

2 thoughts on “Veikkausliigan yleisömäärät 2016

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s