Shefkin 47 – missä he ovat nyt?

Kaudella 2014 FC Honkaa valmentanut Shefki Kuqi teki Veikkausliiga-historiaa peluuttamalla kauden aikana 47 pelaajaa. Suuri osa pelaajista pelasi tosin vain muutamia otteluita, ja peräti 31 pelaajaa teki Hongassa Veikkausliiga-debyyttinsä. Missä Hongan ennätyksiä tehneen joukkueen pelaajat ovat nyt?

FC Hongan lisäksi vain kaudella 1999 liigajumboksi jäänyt TPV on peluuttanut yhden kauden aikana yli 40 pelaajaa. Yli 30 pelaajan joukkueita onkin sitten jo useampi. Kolmanneksi eniten kentällä käyneitä pelaajia yhden kauden aikana on ollut kauden 2014 TPS:lla, joka oli kauden päätteeksi sarjan hännillä Kuqin Hongan jäädessä toiseksi viimeiseksi.

Veikkausliigassa häntäpään joukkueet ovat peluuttaneet keskimäärin enemmän pelaajia kuin sarjan kärjessä. Esimerkiksi kausina 1990–2015 liigamestarit ovat juoksuttaneet kentälle keskimäärin 22,2 pelaajaa kauden aikana ja liigassa viimeiseksi sijoittuneet 26,0 pelaajaa.

Eniten_pelaajia_Veikkausliigassa

Kuluvalla Veikkausliiga-kaudella eniten pelaajia on ollut PK-35 Vantaalla, joka jo tässä vaiheessa kautta pääsee yli 30 pelaajaa peluuttaneiden joukkueiden listalle mukaan. Vähemmän yllättävää ehkä on se, että tämänkin joukkueen peräsimessä oli Shefki Kuqi…

Hongan kausi 2014 oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Päävalmentaja Mika Lehkosuo sai lähteä heti vuoden alussa, ja myös joukkue kärsi merkittävistä menetyksistä, kun muun muassa edelliskaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Tim Väyrynen, Tuomas Peltonen, Joel Perovuo, Gideon Baah ja Moshtagh Yaghoubi lähtivät Hongasta.

Lehkosuon tilalle päävalmentajaksi tuli Kosovon härkä Shefki Kuqi. Kuqi on itsekin kertonut mediassa vaikeasta kaudesta, joka sisälsi muun muassa toimitsijakieltoja sekä seuran talousvaikeuksia. Kausi päättyi toiseksi viimeiseen sijaan ja säilymiseen, mutta seuraavalle liigakaudelle Hongalle ei enää myönnetty liigalisenssiä, kun edustusjoukkueen toimintaa pyörittäneen Pallohonka Oy:n tilalle tullut Esport Oy ei suostunut ottamaan edellisen yhtiön velkoja hoitaakseen.

Jos toimiston puolella oli sekavaa, niin myös valmentaja Kuqi järjesti kauden aikana Espooseen melkoisen pelaajarumban. Ennätyksellinen joukkue oli sekalainen nippu maajoukkuetason suomalaisia, liigakonkareita, juniori-ikäisiä lupauksia ja liuta eritasoisia ulkomaalaispelaajia. Lisäksi joukkueeseen hankittiin Valioliiga- ja Primera División -kokemuksella varustettu Pablo Couñago.

Shefki_Kuqi_Honka_47

Kuqin peluuttamasta 47 pelaajasta kahdeksan (yhdeksän, Ilari Äijälän siirryttyä PK-35:stä Honkaan 30.8.) on edelleen Hongan organisaatiossa, joko Kakkosessa pelaavassa edustusjoukkueessa tai Kolmosen FC Honka/Akatemiassa. Kymmenen pelaajaa on puolestaan pelannut kuluvalla kaudella PK-35 Vantaassa, jonka osaomistaja ja päävalmentaja Kuqi vielä heinäkuun lopulla oli, ennen kuin hän siirtyi FC Interiin.

Muut pelaajat ovatkin sitten lähteneet eteenpäin. Entisiä Hongan pelaajia kaudelta 2014 näkee pelaavan niin Suomen alemmissa divisioonissa, Veikkausliigassa, pohjoismaisissa sarjoissa kuin ympäri Eurooppaa ja jopa Kaakkois-Aasiassa sekä Yhdysvalloissa.

Kaikista pelaajista tietoja ei valitettavasti tuntunut löytyvän millään. Osa lieneekin lopettanut pelaajauransa tai muuten vain hakukoneiden tavoittamattomissa.

Lista päivitetty 31.8., Ilari Äijälä siirtyi FC Honkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s