Onko Veikkausliigan tuomarilinja liian tiukka?

FC Interin Petros Kanakoudis kertoo Turun Sanomissa kärsivänsä Veikkausliigan erotuomarien tiukasta linjasta, josta johtuen hänelle on kertynyt enemmän varoituksia kuin aiemmin urallaan. Väite suomalaisten erotuomarien korttiherkkyydestä on sen verran väkevä, että sehän oli tarkistettava.

Turun Sanomat julkaisi keskiviikon 31.5.2017 lehdessä jutun FC Inter -puolustaja Petros Kanakoudiksesta. Jutun pääteemaksi oli valittu Kanakoudikselle kertyvät varoitukset, joita pelaajan (ja toimittajankin) mielestä tuntuu kertyvän reippaasti ansaittua enemmän ja joiden takia hän on joutunut pääsarjaerotuomareiden ”silmätikuksi”.

Tämän luokan martyrointi on pakko tsekata.

Inter-puolustaja muun muassa väittää Turun Sanomissa, ettei hän kerännyt Kreikassa pelaamiensa kausien aikana kertaakaan seitsemää tai kahdeksaa korttia. Väite on helppo kumota, kun katsoo tilastoja. Niiden mukaan Kanakoudiksella oli vähintään seitsemän keltaisen kortin kausia Kreikassa kolme.

Turun_Sanomat_3105

Turun Sanomien toimittajan mielestä erotuomarit kohtelevat Kanakoudisia epäreilusti. Linkki TS:n juttuun.

Kanakoudis on Veikkausliigan tilastojen mukaan pelannut 49 ottelua, joissa hän on ottanut 21 varoitusta. Kuulostaahan tuo aika isolta määrältä. Kaksi varoituksista on ollut samassa ottelussa tulleita toisia varoituksia, joiden johdosta Kanakoudikselle näytettiin näissä otteluissa punaista korttia. Korttimäärän kun suhteuttaa pelattuihin minuutteihin, tulee varoitusten määräksi 0,47 pelattua 90 minuuttia kohden.

Tilastosivu soccerway.com kertoo Kanakoudiksen pelaajahistorian Kreikan sarjoissa kauteen 2009–2010 asti (myös kausi 2008–2009 on mukana, mutta pelatut minuutit puuttuvat). Tilastojen mukaan Kanakoudis on pelannut tällä aikavälillä 95 ottelua, joissa hän on ottanut 35 varoitusta (näistä kolme oli tuplavaroitusta, jotka johtivat ulosajoihin).

Kanakoudis_Soccerway

Petros Kanakoudisin tilastot. Kuvakaappaus: soccerway.com

 

Kanakoudisia on näillä Kreikan-vuosillaan varoitettu 0,43 kertaa pelattua 90 minuuttia kohden. Jos tätä vertaa Veikkausliigassa kertyneisiin kortteihin, niin ei tuo ero suomalaisilta erotuomareilta saatuihin 0,47 varoitukseen niin valtavan suuri ole.

Kanakoudikselle kertyy paljon varoituksia, se on helppo todeta. Ehkä syy on kuitenkin enemmän pelaajan pelityylissä kuin suomalaisissa erotuomareissa. Eivät suomalaistuomarit vaikuta ainakaan kreikkalaisia kollegoitaan korttiherkemmiltä, sillä Veikkausliigassa annettiin kaudella 2016 keskimäärin 3,23 varoitusta ottelua kohden, kun Kreikan Superliigassa sama luku oli päättyneellä kaudella 5,17.

(edit. turkkilaiset tuomarit korjattu kreikkalaisiksi viimeisessä kappaleessa)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s