Veikkausliigan joukkueprofiilit 2016

Veikkausliiga-kaudesta 2016 on pelattu nyt hieman yli 40 %. Alkukauden aikana on keskusteluun noussut (jälleen) pääsarjan ulkomaalaispelaajat ja niiden määrä. Erityisen paljon kritiikkiä on saanut kauteen kovilla nimillä satsannut liigakärki HJK sekä useita afrikkalaispelaajia riveihinsä haalinut KuPS. Myös joukkueiden ikäprofiilit eroavat toisistaan melko lailla.

Kauden kotimaisin joukkue kentällä käyneiden pelaajien peliminuutteihin suhteutettuna on viime kauden tapaan Helsingin IFK, jonka paidassa on tällä kaudella pelannut vain yksi ulkomaalaispelaaja, AIK:sta lainalle saapunut Rickson Mansiamina. Kauden aikana eniten ulkomaalaisia kentällä on tähän mennessä ollut sarjanousija PS Kemillä. Pelaajan kotimaisuuden määrittää SK-sääntö, jonka perusteella pelaajan tulee olla rekisteröityneenä suomalaiseen seuraan yhteensä vähintään kolmen vuoden ajan 12–21-vuotiaana (lisäys SK-säännöstä päivitetty alkuperäiseen tekstiin 23.6.).

kotimaisuusaste_keski-ika_taulukko

Huomionarvoista on, että neljä vähiten kotimaisinta joukkuetta ovat sarjassa tällä hetkellä viiden parhaan joukossa. Vain kolmanneksi kotimaisin joukkue Ilves onnistuu kiilaamaan väliin. Keskimääräinen kotimaisuusaste Veikkausliigassa on tällä kaudella toistaiseksi 62,5 %, kun viime kaudella se oli 67 %.

Joukkueiden keski-iät vaihtelevat samoin melkoisesti. Myös keski-iät on suhteutettu tässä pelattuihin minuutteihin. Vanhin joukkue on IFK Mariehamnilla ja nuorin KuPS:lla. Kuopiolaisjoukkue onkin mielenkiintoinen paketti nuoria, paljon luottoa saavia pelaajia ja kokeneempia ulkomaalaisia.

kotimaisuusaste_keski-ika

Sekä VPS että FC Lahti voidaan luokitella yllä olevan kuvaajan mukaan suhteellisen kotimaisiin ja nuoriin joukkueisiin, kun taas IFK Mariehamn luottaa toisessa ääripäässä eniten yhdistelmään vanhempia ja ulkomailta tuotuja pelaajia.

Alla on Veikkausliiga-joukkueiden ikäprofiilit sen mukaan, miten eri-ikäiset pelaajat ovat saaneet vastuuta alkukauden aikana.

Veikkausliiga_ikaprofiilit_2016

Nuoria pelaajia Veikkausliigassa peluutetaan hyvin vaihtelevasti. KuPS, FC Lahti, HIFK, HJK, Ilves ja PS Kemi antavat minuutteja alle 21-vuotiaille pelaajille vähintään viidesosan kaikista peliminuuteista. IFK Mariehamnin, RoPS:n ja PK-35 Vantaan pelaavissa kokoonpanoissa eivät nuoret pelaajat minuuteilla ole juuri juhlineet.

alle_21v_Veikkausliigassa_2016

RoPS:ssa vain yksi alle 21-vuotias pelaaja, Akseli Kalermo, on saanut peliminuutteja alkukauden aikana, IFK Mariehamnin paidassa kaksi. Ilveksenkin pelaajista vain kolme on alle 21-vuotiaita, mutta niin Lauri Ala-Myllymäki, Tatu Miettunen kuin Mikael Soisalo ovat olleet joukkueen luottomiehiä.

 

5 thoughts on “Veikkausliigan joukkueprofiilit 2016

    • FC Lahden ulkomaalaispelaajista olen SK-säännön (kolmen vuoden ajan rekisteröity suomalaiseen joukkueeseen ikävuosien 12–21 välillä) perusteella Suomessa kasvatetuiksi laskenut Hassan Sesayn, Rafaelin ja Fareed Sadatin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s