Mestariksi viimeisellä kierroksella

Kauden 2015 Veikkausliiga-mestaruus ratkotaan viimeisellä ottelukierroksella. HJK oli kahdella edelliskaudella niin ylivoimainen, että tuntuu kuin kunnon mestaruustaistelut olisivat harvinaisuuksia Veikkausliigassa. Mestaruus on kuitenkin ratkennut vasta viimeisellä kierroksella yllättävän usein.

SJK on tiukimmin kiinni historiansa ensimmäisessä Veikkausliiga-mestaruudessa. Sarjavoitto on vielä kaikkea muuta kuin kirkossa kuulutettu, sillä RoPS on valmiina käyttämään hyväksi seinäjokisten mahdollisen kompuroinnin vain pisteen päässä ja HJK kahden.

Viimeksi jalkapallon suomenmestaruus ratkaistiin viimeisellä kierroksella kaudella 2012. Sarjassa toisena olleen FC Interin mestaruusmahdollisuudet olivat tosin pienet, sillä eroa sarjakärki HJK:hon oli kolmen pisteen lisäksi yhdeksän maalia maalierosarakkeessa.

Veikkausliiga-aikakaudella pelattujen 26 kauden aikana mestaruus on saanut lopullisen sinettinsä viimeisellä kierroksella 14 kertaa, eli 54 % kausista.

Veikkausliiga mestaruus viimeisellä kierroksella

Kaudella 2009 kolmella joukkueella oli mahdollisuus voittaa mestaruus viimeisellä kierroksella. Eroa oli HJK:n hyväksi kolme pistettä, mutta niin FC Hongalla kuin TPS:lläkin oli HJK:ta paremmat maalierot. Viimeisellä kierroksella HJK varmisti mestaruuden pelaamalla kotikentällään tasapelin FF Jaroa vastaan samalla, kun TPS ja Honka nyhjäsivät keskenään 0–0-tasapelin. Kaudesta ja sen ratkaisuista on hieno juttu Jalkapallolehdessä.

Edellisen kerran viimeisellä kierroksella on menty sarjakärjen ohi kaudella 2001. HJK johti sarjaa ennen päätöskierrosta yhdellä pisteellä ja ylivoimaisen maalieron turvin toisena olleeseen Tampere Unitediin (HJK:n maaliero +45, TamU:n +15). HJK kuitenkin tyri omat saumansa pelaamalla tasapelin sarjassa neljäntenä olleen Hakan kanssa, kun TamU voitti oman ottelunsa Tampereella FC Jazzia vastaan. Mestaruus oli TamU:n ensimmäinen, yhteensä seura voitti kolme suomenmestaruutta 2000-luvulla.

Kaudella 1999 HJK johti Veikkausliigaa jälleen pisteellä ennen kauden viimeistä ottelua. Päätöskierroksella se sai vastaansa liigassa toisena olleen Hakan Valkeakoskella. Haka voitti HJK:n Martin Reyndersin maalilla 1–0 ennätysyleisönsä 6 401 katsojan edessä ja meni kahdella pisteellä Klubin ohi.

Yksi Veikkausliiga-historian upeimmista kauden päätöskierroksista nähtiin 3.10.1993 Porissa. Sarjaa johtanut Jazz pelasi mestaruudesta liigakakkosta MyPaa vastaan.

Jazz voitti ottelun maalein 6–3 ja voitti näin ensimmäisen suomenmestaruutensa 11 193 katsojan ollessa paikalla Porin Stadionilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s