Kohti Veikkausliigaa

Ykkösen kärjessä kisaavat tällä hetkellä vahvimmin TPS, JJK ja AC Oulu. Samat seurat olivat kärkikahinoissa myös kaudella 2015 mutta jäivät nousuhaaveidensa kanssa odottelemaan seuraavaa kautta, kun PS Kemi ja PK-35 Vantaa nappasivat paikat sarjan kärjessä.

Ykkösen kautta on nyt pelattu reilu kaksi kolmasosaa. Paikasta Veikkausliigan valokeiloissa ja rikkauksissa ovat tällä hetkellä tiukimmin kiinni kaudella 2014 liigasta pudonnut TPS, kauden 2013 liigajumbo JJK sekä jo kuudetta kautta putkeen Ykkösessä pelaava AC Oulu. AC Oulu onkin nykyisistä Ykkösen seuroista pisimpään yhtäjaksoisesti sarjassa pelannut seura.

Ykkönen_pisteet_2016

Kolmen kärkeä jahtaa KPV, jolla on 30 pistettä, sekä yhden ottelun muita kärkipään joukkueita vähemmän pelannut FF Jaro 25 pisteellä. Näitä kahta ei ihan vielä uskalla tuomita kokonaan ulos nousukisasta, mutta aika vakuuttavaa TPS:n, JJK:n ja AC Oulun peli on viime aikoina ollut.

Kun joukkueet ovat pelanneet 19 ottelua, on TPS:n kauden pistekeskiarvo tällä hetkellä 1,95, JJK:n 1,89 ja AC Oulun 1,79 pistettä/ottelu. Samalla formaatilla on pelattu neljä edellistä Ykkösen kautta, ja keskimäärin sarjan voittaja ja samalla suora nousija on ottanut 2,05 pistettä ottelua kohden. Matalin suoran nousijan pistekeskiarvo on näiden kausien aikana ollut HIFK:n 1,85 kaudella 2014. TPS ja JJK ovatkin tällä hetkellä mukavasti nousuvauhdissa.

Ykkönen_pistekeskiarvo_2016

Sarjakakkosten keskimääräinen pistekeskiarvo on puolestaan ollut 1,85 ja matalin 1,74 SJK:lla kaudella 2012. Kakkossijahan viime kaudesta lähtien oikeuttaa paikkaan nousukarsintoihin Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Sekä TPS:n että AC Oulun kaudet alkoivat suhteellisen heikosti. Molemmat aloittivat nousun kohti kärkeä samalla kun JJK:n hyvä alkukausi hyydähti, KPV:n dominoidessa Ykköstä heinäkuun alkuun saakka. TPS:n kiri starttasi toukokuun lopussa 5–1-voitolla FC Jazzista, ja turkulaisten voittoputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi. AC Oulu taas pelasi kesäkuun puolivälistä lähtien kahdeksan peräkkäistä ottelua, joista se voitti seitsemän ja pelasi yhden tasan. Myös JJK paransi otteitaan pienen notkahduksen jälkeen viiden ottelun voittoputkella.

Ykkönen_5_ottelun_liukuva_pistekeskiarvo_2016

Tällä hetkellä kovimmassa tikissä viiden ottelun liukuvalla pistekeskiarvolla mitattuna on TPS. JJK:n ja AC Oulun käyrissä on nähtävissä pieni pudotus, mutta varsin hyvällä tasolla niidenkin pistevauhti tällä hetkellä edelleen on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s