Veikkausliigan yleisömäärät, elokuu 2015

Veikkausliigan yleisömäärät jatkavat komealla tasolla elokuun otteluiden jälkeen. Kasvua viime kauden lopulliseen yleisökeskiarvoon on koko liigan osalta peräti 23 %. Elokuun aurinkoiset säät suosivat ja toivat yleisöä katsomoihin kuun aikana keskimäärin 2 776 katsojaa.

Päivitys (klikkaa linkkiä): Veikkausliiga-kauden 2015 lopulliset yleisömäärät

Katsojakeskiarvojen kärjessä jatkaa tuttuun tapaan HJK. Klubin katsojakeskiarvo on noussut elokuussa pelatun toisen kotiderbyn ansiosta jo lähelle viittä tuhatta. Ilves nousi elokuussa HIFK:n ohi Veikkausliigan toiseksi suosituimmaksi kotijoukkueeksi.

Veikkausliigan yleisökeskiarvot (1.9.2015)

KTP hyppäsi yleisökeskiarvolistalla kolme sijaa ylöspäin, kun sen kolme elokuun kotiottelua keräsi keskimäärin 3 236 katsojaa. Myös RoPS nousi listalla kaksi pykälää. Rovaniemeläisten kolme kotiottelua keräsi elokuussa keskimäärin 2 619 katsojaa. Uusittu pääkatsomo yhdistettynä joukkueen menestykseen on tuonut uutta virtaa napapiirin jalkapalloyleisöön.

Neljään aikaisempaan kauteen verrattaessa yleisömääräkehitys on hienoa katseltavaa. Yleisökeskiarvojana on alla olevassa kuvaajassa ollut lähes koko kauden aiempien kausien yläpuolella.

Veikkausliigan yleisökeskiarvon kehitys 2011-2015 (1.9.2015)

Kausina 2011–2014 yleisökeskiarvo ei kauden 2012 ensimmäisiä kierroksia lukuun ottamatta ole missään vaiheessa kautta ollut yhtä korkealla kuin mitä se on tällä hetkellä.

Veikkausliigassa on tähän mennessä ollut kauden 147 ottelussa yhteensä 369 821 katsojaa. Lukema on vain 35 216 katsojaa vähemmän kuin kaudella 2014 kokonaisuudessaan. Helsinkiläisjoukkueiden osuus luvusta on 102 750 katsojaa (27,8 %).

Yleisökeskiarvon kasvu on viime kauden lopullisiin lukemiin verrattuna kasvanut tasan 23 %. Liigan kahdestatoista joukkueesta kahdeksan on onnistunut kasvattamaan yleisökeskiarvojaan viime kauteen verrattuna, HIFK:n keskiarvon kasvu on ollut suhteellisesti kovinta, peräti 267,7 %.

Veikkausliigan yleisökeskiarvot 2015 vs 2014 (1.9.2015)

Seitsemällä seuralla prosentuaalinen kasvu on ollut vähintään kaksinumeroista. IFK Mariehamnin yleisömäärien kasvu on ollut loivempaa, kuten myös SJK:n ja Jaron yleisökeskiarvojen lasku. Ainoastaan VPS:n ja FC Lahden yleisömäärien lasku on ollut jyrkempää. FC Lahden yleisökeskiarvo on pudonnut viime kaudesta 737 katsojalla ottelua kohden.

Veikkausliigan tämän kauden 10 suurimman yleisömäärän joukossa on komeita lukemia. Kärkikolmikon muodostavat luonnollisesti stadin derbyt, mutta hienoja yleisömääriä on nähty myös muissa otteluissa, erityisesti HJK:n ja Ilveksen kotiotteluissa.

HJK on pelannut yhdeksässä yleisömääriltään top 10 -ottelussa. Mainittakoon, että näistä se on kuitenkin onnistunut voittamaan vain kaksi, kotiottelut FC Interiä ja IFK Mariehamnia vastaan. Viisi Klubin top 10 -listalla olevista otteluista on päättynyt tasan ja kaksi sen häviöön.

Veikkausliigan korkeimmat ja matalimmat yleisömäärät (1.9.2015)

3 thoughts on “Veikkausliigan yleisömäärät, elokuu 2015

  1. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan yleisömäärät kasvussa | Kuntopuntari

  2. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan yleisömäärät, kesäkuu 2015 | Kuntopuntari

  3. Päivitysilmoitus: Veikkausliigan ja Ykkösen yleisömäärät, heinäkuu 2015 | Kuntopuntari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s